LIITY JÄSENEKSI

Partiolippukunta Mastonvartijat ry:n jonoon voi ilmoittaa uuden partiolaisen. Otamme mahdollisimman pikaisesti yhteyttä ja kerromme, mahtuuko toimintaamme tällä hetkellä mukaan vai ei. Jos tilaa ei heti löytyisikään, voivat uudet tulokkaat jäädä jonoon odottamaan lippukunnassamme vapautuvia paikkoja. Täytämme ryhmiä sitä mukaan, kun paikkoja vapautuu.

HUOM! Jonoon voi liittyä aikaisintaan sen vuoden alusta alkaen, kun täyttää seitsemän vuotta (pl. perhepartiolaiset).

Ilmoita jonoon

Perheen ensimmäinen partiolainen
Perheen seuraavat partiolaiset
Perhepartiolaiset

Aikuinen, tule mukaan partioon!

1)  Ilmoittaudu ja rekisteröidy partion asiointipalvelussa

Kun haet partiopaikkaa perheen ensimmäiselle partiolaiselle (lapselle tai aikuiselle), toimi näin:

1. Mene osoitteeseen https://www.partio.fi/lippukunta/mastonvartijat-ry/ ja paina jäsenhakemus

2. Valitse kenet haluat ilmoittaa partioon, itsesi vai huollettavasi ja sen jälkeen valitse, onko sinulla jo tunnus (partioID) partion järjestelmiin vai ei. Jos sinä tai joku huollettavasi on jo partiossa, sinulla on tunnus. Käytä samaa tunnusta, jotta järjestelmä tunnistaa teidät perheeksi.

3. Täytä rekisteröitymislomake. Lomake täytetään huoltajan tai täysi-ikäisen partiolaisen tiedoilla. 

4. Lisää huollettava partion asiointipalvelussa, johon siirryt suoraan täytettyäsi rekisteröitymislomakkeen.

5. Tee jäsenhakemus huollettavalle asiointipalvelussa, siirryt tähän kohtaan automaattisesti lisättyäsi huollettavan. 

6. Löydät tekemäsi huollettavan jäsenhakemuksen ja tiedon sen etenemisestä asiointipalvelusta (Perhe > valitse huollettava > huollettavan tiedot > jäsenyydet > valitse lippukunta). 

Huom! Jos sinulla on useampia huollettavia, joille olet tekemässä jäsenhakemuksen, toista kohdat 4 ja 5 asiointipalvelussa. Valitse ylävalikosta Jäsenyys ja sen alta Jäsenhakemus. 

Kun haet partiopaikkaapaikkaa perheen toiselle lapselle (yksi tai useampi perheestä on jo partiolainen)

  1. Mene osoitteeseen asiointi.partio.fi ja kirjaudu sisään
  2. Lisää lapsesi tiedot Perhe-osiossa valitsemalla Lisää huollettava.
  3. Lisättyäsi lapsen tiedot, hae hänelle lippukunnan jäsenyyttä valitsemalla kyseisen huollettavan kohdalta Tee jäsenhakemus. Valitse lippukunnaksi Mastonvartijat ry, jonka löydät alasvetovalikosta. Mikäli haet itsellesi jäsenyyttä -tee jäsenhakemus itsellesi.

Kun haet partiopaikkaa perhepartioyksikölle, eli koko perheelle (perheessä ei ole aikaisemmin partiolaisia)

1. Toimi ensimmäisen kohdalla (aikuinen) kuten yllä uuden partiolaisen ohje ja sen jälkeen ilmoita loput perheen partiolaiset yllä olevalla ohjeella, jossa haetaan paikkaa perheen toiselle partiolaiselle

Partiossa jäsenyydet muodostuvat huoltajan tai perheen ympärille, jonka vuoksi huoltajan tulee rekisteröidä ensin itsensä. Tietojen tallentamisen jälkeen saat vahvistusviestin sähköpostilla. Vahvistusviesti sisältää linkin ja tunnuksesi partion asiointipalveluun, jossa sitten ilmoitat lapsen mukaan partiotoimintaan.

Asiointipalvelussa pääset ilmoittamaan huollettavasi mukaan partiotoimintaan, kutsumaan lisää huoltajia sekä päivittämään yhteystietoja. Asiointipalvelusta löytyy myös jäsenkortti ja siellä pääsee ilmoittautumaan tapahtumiin. partio.asionti.fi

Lapsen tietoihin ei tule kirjoittaa huoltajan omaa puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, jotka ovatkin jo huoltajan omissa tiedoissa. Jos lapsella ei ole vielä puhelinnumeroa voit käyttää esim. numerosarjaa 123456789. Lapsella ei tarvitse olla vielä omaa sähköpostiosoitetta.

Kuvauslupa tarkoittaa, että lippukunnan jäsentä saa kuvata partiotoiminnassa ja kuvia saa julkaista Mavan sähköisissä kanavissa. Kuvia voidaan joskus luovuttaa medialle tapahtumasta tehtävää juttua varten. Mikäli et halua antaa kuvauslupaa, kerro tästä lapsesi ryhmänjohtajalle sekä aina tapahtumailmoittautumisten yhteydessä. Tutustu partion tietosuojaselosteeseen täällä.

2) Odota lippukunnalta vastausviestiä

Pyrimme vastaamaan kahden viikon sisällä ja kertomaan, onko kyseisessä ikäryhmässä tilaa. Jos tilaa on, voi partiota tulla kokeilemaan kaksi kertaa, jonka jälkeen tulee tehdä päätös, jatkaako harrastusta.

Jos ryhmissä ei ole tilaa, voi jäädä odottamaan paikkaa. Suosittelemme kuitenkin vahvasti, että hakee myös lähialueen muihin partiolippukuntiin, jotta harrastuksen pääsee aloittamaan silloin, kun siitä on innoissaan ja siitä on kiinnostunut!

3) Maksa Suomen Partiolaisten jäsenmaksu, kun lasku saapuu

Partion jäsenmaksu on noin 70 € Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella. Jäsenmaksu sisältää Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksuosuudet. Kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Jäsenyyden myötä saat kotiisi Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden.

Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset ja se on tällä hetkellä vähän alle 50€. Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä. Perhepartiotoimintaan osallistuvien 4-6 vuotiainen III-jäsenmaksuluokka on noin 25€. Alle 4-vuotiailta ei peritä omaa jäsenmaksua.

Kaikilla lapsilla on oltava mahdollisuus harrastaa partiota. Niinpä voit tarpeen tullen hakea vapautusta jäsenmaksun maksamisesta. Huomaathan, että vapautus tulee anoa ennen  kuin saamasi jäsenmaksulasku erääntyy.  Näin haet jäsenmaksuvapautusta

Partiolaisella on toissijainen partiotapahtumia koskeva partiovakuutus LähiTapiolassa. Jäsenkortilla saa myös alennusta useista retkeilykaupoista.

Lippukunnan erillisen vuosijäsenmaksun sijaan Mastonvartijoiden retkille, leireille ja tapahtumiin maksetaan tapahtuman jälkeen osallistumismaksu, jolla katetaan esimerkiksi ruokailukuluja, kämppävuokraa ja kuljetuksia. Esimerkiksi kahden yön viikonloppuretken maksu on tyypillisesti 25-35 euroa.

Lisätietoja ja kysymykset: mastonvartijat1982@gmail.com tai 050 547 3090/Larissa “Laija” Olasvuori

HEI AIKUINEN, TULE MUKAAN HAUSKAN HARRASTUKSEN PARIIN!

Kuka sanoi, ettei partioon voi liittyä aikuisenakin? Meillä on tarjota sinulle monenlaisia, eri kokoisia ja kiinnostavia pestejä, tukea ja ohjausta partiopolullesi sekä mahtava johtajayhteisö ja yhteistä ohjelmaa sekä hyvän hengen lippukunta, johon toivotamme sinut tervetulleeksi mukaan!

Kasvavassa lippukunnassamme on iso tarve aikuisille johtajille. Jos olet kiinnostunut tekemään jotakin pientä yhteisen hyvän eteen tai ottamaan vastaan vaikka suuremmankin pestin, olethan yhteyksissä uusista jäsenistä vastaavaan Laijaan!

Ota rohkeasti yhteyttä:

mastonvartijat1982@gmail.com tai soita 050 547 3090 / Larissa “Laija” Olasvuori.

Muut Espoonlahden alueen lippukunnat:

  • Haukkavuoren Haltiat 
  • Kaskenpolttajat 
  • Karhunvartijat
  • Lounapartio
  • Mesikämmet
  • Kivenlahden Piilevät

Lisätietoa muista lippukunnista saat suoraan heidän nettisivuiltaan sekä täältä.